Online ruimte voor dataopslag

Cloud opslag is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Foto’s en video’s gemaakt met je telefoon worden vaak al automatisch in de cloud gezet zodat ze overal beschikbaar zijn.

Online ruimte voor dataopslag

Online ruimte voor dataopslag is ook voor ondernemers van groot belang. Je wilt belangrijke zaken zoals facturen, contracten en andere gegevens altijd direct toegankelijk hebben. Er zijn diverse online cloud opslag diensten die je kunt gebruiken. Wij hebben een aantal van onze favoriete partijen voor online opslag uitgelicht.

Google Drive

Google Drive is de gratis dienst van Google waarmee je bestanden kunt opslaan in de cloud. Als particulier kan je 15 gigabyte opslaan. Dat is een behoorlijke hoeveelheid ruimte die voor vrijwel iedere ZZP’er afdoende moet zijn. Je kunt samenwerken aan spreadsheets en andere documenten, direct in de browser. Wil je net een beetje meer? Dan biedt Google ook Drive Enterprise aan. Voor een relatief laag bedrag krijg je betere tools om samen te werken en bestanden te zoeken.

Dropbox

Als ZZP’er zal je merken dat de 2 gigabyte die je gratis krijgt van Dropbox al snel vol zit. Voor €9.99 krijg je beschikking over 1 terabyte om mee te werken. Voor zowel het gratis als betaalde abonnement zijn eenvoudige tools beschikbaar voor het delen van bestanden en mappen. Meer tools nodig omdat je met een team werkt? Voor 12 euro per gebruiker (minimaal 3 gebruikers) krijg je 5 terabyte aan online opslag. Daarnaast krijg je diverse tools tot je beschikking om beter met je team samen te werken. Denk hierbij aan een volledige integratie met je Office 365 pakket.

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive geeft of the box al 5 gigabyte aan ruimte aan iedereen die gebruik maakt van Outlook/Hotmail. Voor een tientje per maand krijg je 6 terabyte aan ruimte. Wat Microsoft OneDrive erg goed maakt, is dat je Excel, Powerpoint, Word en Outlook gratis krijgt. Voor zowel Mac als PC. Er is ook nog een zakelijke versie van Microsoft OneDrive. Daar kan ik je op dit moment niets over vertellen

Stack

TransIP is één van mijn vaste partijen voor het registreren van domeinnamen. TransIP biedt ook een dienst aan voor online dataopslag; Stack. Voor €2.50 krijg je 250 gigabyte aan ruimte. Dat moet voldoende zijn voor 90% van alle ZZP’ers. Op zoek naar meer ruimte? 10 terabyte staat tot je beschikking tegen een prijs van 50 euro per maand. Qua functionaliteit krijg je net iets minder dan bij bovenstaande partijen. Dat hoeft geen probleem te zijn als je Stack voornamelijk gebruikt voor het opslaan en delen van bestanden.

Conclusie

Naar mijn mening zijn op dit moment de vier belangrijkste partijen voor online ruimte voor dataopslag. Als je met deze diensten niet uit de voeten kunt, dan ben ik bang dat er geen cloud opslag bestaat die zal voldoen aan jouw wensen. Heb je een aanvulling? Laat het weten in de reacties!

Geplaatst op |

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>